In English

Tapahtumakalenteri

<<  
  >>
  Ma Ti Ke To Pe La Su
14
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
15
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
16
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
17
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
18
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 

SaLUT - Saimaan korkeakoululiikunta

Tenttikäytännöt

Voihan pulma ja päänahdistus!

Tenttiviikon lähestyessä voi hiipiä pieni paniikki opiskelijaparan mieleen. Miten selvitä tästä ponnistuksesta ehjin nahoin?  Ei hätää, tästä saat selviytymisoppaan!

Ilmoittaudu tenttiin viimeistään viikkoa ennen tenttipäivää. Uuden opetuksen ja opiskelun ohjeen mukaan kursseista järjestetään kolme tenttiä, joista opiskelijalla on oikeus osallistua kahteen.

Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista tenttiä edeltävään päivään asti opintotoimistossa. Yhteen tenttiin jälki-ilmoittautuminen maksaa 5 euroa. Tenttisalissakin voi jälki-ilmoittautua, mikäli siellä on tilaa ja tenttipapereita tarpeeksi. Tällöin joudut maksamaan 20 euroa tentistäsi.

Muista perua tentti-ilmoittautumisesi, jos et jostain syystä aiokaan mennä paikalle. Turha ilmoittautuminen ja tyhjä pöytä tentissä vie opiskelijalta yhden tenttikerran.  Peruminen onnistuu vielä viimeistään kaksi työpäivää ennen kuulustelua.

Tenttiiviikolla tenttejä on maanantaista perjantaihin päivässä kolmesti. Tenttiajat ovat 8.30 – 11.30, 12.00 – 16.00 (vain kielipalvelujen tenttejä) ja 16.15 – 19.15. Periodejen aikana tenttipäiviä ovat maanantai, tiistai, keskiviikko ja torstai. Tällöin tentit ovat aikavälillä 16.15 – 19.15.

Kielipalvelujen tentteihin pätevät samat käytännöt kuin muihinkin tentteihin.

Tenttiin valmistautumista ei kannata jättää viimeiseen iltaan.

Tentissä tarvittavat materiaalit ja välineet kannattaa ottaa selville etukäteen. Hyvä tapa on kysyä asiasta luennoitsijalta, jos hän ei asiaa erikseen muuten mainitse.

Tentissä henkilöllisyytensä voi todistaa joko opiskelijakortilla tai henkilöllisyystodistuksella.

Suosituksena on, että tentit arvostellaan asteikolla 0-100 pistettä. Opiskelijalla on oikeus saada tietoonsa arvosteluperusteet ja niiden soveltaminen häneen.

Uudet käytännöt koskevat kursseja, jotka ovat alkaneet uuden ohjeen voimaantulon jälkeen. Esimerkiksi kahden tenttikerran rajoitus ei siis koske kevään 2010 kursseja. 

Tentit tulee tarkastaa ja toimittaa tiedot opintotoimistoon ja opiskelijalle kuukauden kuluessa tentistä, kuitenkin kaksi viikkoa ennen seuraavaa kuulustelua. Mikäli opintojakson tenttejä on kaksi neljän viikon sisään, aika lasketaan jälkimmäisestä.

Ylioppilaskunnan nettisivuilla on mahdollisuus ilmiantaa tentaattori Nönnönnöö, joka ei tätä aikarajaa noudata. Seuraavassa esimerkkitapauksia tentintarkastuksesta:

Kimmo  menee Estetiikan ja komeuden perusteiden tenttiin 31.8. ja seuraava tentti kurssista järjestetään 5.10. Tässä tapauksessa tenttien välillä on viisi viikkoa. Näin ollen ensimmäisen tentin tulokset tulisi olla opintotoimistossa 26.9. eli kaksi viikkoa ennen seuraavaa tenttikertaa. Tässä tapauksessa tentaattori Nönnönnöö joutuu tarkastamaan  Kimmon  Estetiikan ja komeuden perusteiden  tentin kolmessa viikossa.

Kimmo osallistuu Kauniin käytöksen ja esiintymisen kurssin tenttiin 31.8. ja seuraava tentti on 21.9. Tenttien välille jää tällöin kolme viikkoa. Tarkastusaika lasketaan jälkimmäisestä tentistä ja tulosten tulee olla valmiina 19.10. eli kuukausi jälkimmäisen tentin jälkeen. Ensimmäisestä tentistä on tällöin kulunut seitsemän viikkoa.

Aina kaikki ei kuitenkaan mene niin kuin elokuvissa...

Jos et pääse kahdella tenttikerrallasi kurssista läpi, on edessä lisätenttikerran anominen. Ei ole niin vaikea juttu, miltä kuulostaa. LUTn nettisivuilta tai opintotoimistosta saa hakemuslomakkeen uuteen tenttikertaan. Tämä lomake toimitetaan henkilökohtaisesti kurssin vastuuopettajalle. Ideana tässä on, että opiskelija ja opettaja kohtaavat, jolloin opiskelijalla on mahdollisuus kuulla, mikä aiemmissa tenteissä on mennyt vikaan ja opettajalla mahdollisuus saada opiskelijalta palautetta kurssista. Edellytyksenä  lisätenttikerran myöntämiselle voi olla esimerkiksi lisätehtäviä.

Opiskelija toimittaa opettajalta saadun allekirjoitetun anomuksen opintotoimistoon viimeistään kaksi viikkoa ennen lisätenttikertaa. Anomukset on toimitettava henkilökohtaisesti paperiversioina, koska opintotoimisto arkistoi ne opiskelijan oikeusturvan varmistamiseksi.

Huom! Ilmoittautuminen uudelleen opintojaksolle ei tuo uusia tenttikertoja!

Opintotoimisto, koulutusohjelmat ja esimerkiksi ylioppilaskunta seuraavat lisätenttikerta-anomusten määriä, tenttien läpipääsyprosentteja sekä arvosanajakaumia, jotta opettajat voisivat kehittää opintojaksojaan.

Tarkemmat ohjeet lisätenttikerran anomisesta ja anomuslomake

ohjeet

anomuslomake