In English

Tapahtumakalenteri

<<  
  >>
  Ma Ti Ke To Pe La Su
14
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
15
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
16
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
17
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
18
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 

SaLUT - Saimaan korkeakoululiikunta

MIELIPIDE: Korkeakoulujen opetusta ei yhdistetä

JULKAISTU ETELÄ-SAIMAASSA 29.5.2012

 

Etelä-Saimaa uutisoi näkyvästi verkkosivuillaan 25.5. Skinnarilan kampuksella käynnistyvästä 3D-tulostuksen kurssista. Toisin kuin voisi asian uutisoinnista ja tiedottamisesta päätellä, kyseessä ei ole yhteinen kurssi molempien korkeakoulujen opiskelijoille.

Kurssi on osa yliopiston opetusta, johon ammattikorkeakoulun opiskelijat voivat osallistua avoimen yliopiston kautta.

Opintokokonaisuuden järjestää yliopisto ja opetus järjestetään ammattikorkeakoulun omistamilla laitteilla. Periaatteessa kurssille voi siis osallistua kuka tahansa, joka on innostunut opiskelusta avoimessa yliopistossa.

Korkeakoulujen välinen yhteistyö on tärkeää, mutta yhteiseen opetukseen ei olla Skinnarilan kampuksella menossa. Sellaisesta kehityksestä kärsisivät molemmat korkeakoulut, Lappeenrannan kaupunki sekä opiskelijat.

Yliopistojen tehtävänä on luoda uutta tietoa ja herättää uusia tutkimuskysymyksiä ratkottavaksi. Ammattikorkeakoulut taas keskittyvät ratkaisemaan käytännön elämässä esiintyviä ongelmia ja optimoimaan niihin ratkaisuja. Tämä keskeinen jaottelu ja molempien korkeakoulujen itsenäinen erikoistuminen takaavat sen, että ne tuovat mahdollisimman paljon lisäarvoa Etelä-Karjalalle ja koko Suomelle. Ruotsissa on jo huonoja kokemuksia teoreettisen ja käytännönläheisen lähestymistavan jaon murtamisesta toisella asteella.

Ammattikorkeakoulun muutto Skinnarilaan on ollut hyvä asia ja sen myötä kaupunki on saanut ihan aidon kampusalueen. Yliopisto ja ammattikorkeakoulu ovat yhdistäneet kirjastopalvelunsa Lappeenrannan tiedekirjastoksi ja muidenkin tukipalvelujen yhdistämistä selvitetään. Tukipalveluja ja kielten opetusta yhtenäistämällä voidaan säästää paljon resursseja, jotka taas voidaan kohdentaa korkeakoulujen profiilien mukaisen tehtävän täyttämiseen ja kehittämiseen.

Yhteisellä kampuksella opiskelijat verkostoituvat paremmin, luovat yhdessä riittävän kysynnän kaupallisille palveluille ja paljon muuta. Yhteiskampus ei kuitenkaan tarkoita yhtenäistä opetusta, ei 3D-tulostuksen, kuten ei muunkaan aineopetuksen kohdalla.

 

 

Tomi Sandström

Hallituksen puheenjohtaja

Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunta

 

Mikko Valtonen

Hallituksen puheenjohtaja

Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta

Kommentit

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <u> <i> <b> <strong> <cite> <blockquote> <code> <sub> <sup> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <h3> <h4> <br> <del> <ins> <pre>
  • Inline Drupal objects by ID and alter them by options ([#8], [#8:field_name], [#8:field_name comment], [#8,override="Your Text"], [#23,tid comment]).
    Valinnat: type="node,term,view", content="title,field_,content,body_buildmode,body,teaser", contentvalue, nolink, override, attributes, formatter, visibility="full,teaser", translation, display="page_,block_,feed_", arguments,
  • Syntax highlight code surrounded by the {syntaxhighlighter SPEC}...{/syntaxhighlighter} tags, where SPEC is a Syntaxhighlighter options string or "class="OPTIONS" title="the title".

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
Kuva CAPTCHA
Syötä kirjaimet, jotka näkyvät kuvassa.

Aukioloajat/ Office hours

Viikko/Week 16

MA/MON - TI/TUE 10-15

KE/WED 10-11 JA/AND 12-15

TO/THU 10-15

PE/FRI KIINNI/CLOSED

Kirjautuminen