In English

Tapahtumakalenteri

<<  
  >>
  Ma Ti Ke To Pe La Su
14
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
15
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
16
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
17
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
18
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 

SaLUT - Saimaan korkeakoululiikunta

Hyvinvointi

LTKY:n sosiaalipoliittinen sektori miettii jatkuvasti keinoja opiskelijan hyvinvoinnin ylläpitämiseksi ja parantamiseksi. Asuminen, opintotuki ja terveydenhoito ovat näkyviä hyvinvointiin suoraan vaikuttavia asioita, joihin otetaan kantaa valtakunnallisesti yhdessä muiden ylioppilaskuntien sekä Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) kanssa.

Näkyvämpien hyvinvointiin liittyvien asioiden lisäksi on olemassa henkinen hyvinvointi ja -jaksaminen. Opiskelijoiden hektinen elämänrytmi ja opiskelupaineet aiheuttavat stressiä. Mielenterveysongelmien ehkäisemiseksi on opiskelijoille tarjottava mahdollisuuksia rentoutua. Sosiaalinen kanssakäyminen on tärkeä osa hyvinvointia.

Sosiaalipoliittinen sektori järjestää yhdessä kulttuurisektorin kanssa kaikille avoimia monipuolisia tapahtumia ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

 

Hyvinvointilinkkejä

Opiskelijoiden tukikeskus Nyyti ry
Päihdelinkki

 

Opintopsykologi


Opintopsykologin puoleen voit kääntyä esimerkiksi seuraavissa tapauksissa:
* opiskelumotivaatiosi on kateissa
* opiskelun kuormitus tuntuu ylittävän rajasi
* et oikein tiedä miksi opiskelet tai mihin tähtäät
* haluat tietoa yksilöllisistä oppimisen tyyleistä ja tekniikoista

Näistä, ja paljosta muusta opiskeluun heijastuvista asioista voit tulla
keskustelemaan täysin luottamuksellisesti. Yksi tapaamisaika on kestoltaan 45 minuuttia ja tapaamiskertoja on pääsääntöisesti 1-5. Opintopsykologilla käynti on ilmaista LUT:n perusopiskelijalle. Opintopsykologi on laillistettu terveydenhuollon ammattilainen, joka toimii yhteistyössä LUT:n henkilökunnan, YTHS:n, LTKY:n ja Lappeenrannan kaupungin kanssa. Tavoitteena on löytää kullekin opiskelijalle sopiva tukiverkosto.

Opintopsykologin työote perustuu opiskelijan haasteiden käsittelyyn keskustelun kautta. Tarkoituksena on auttaa opiskelijaa jäsentämään omia ajatuksiaan ja tarjota työkaluja oppimisen tueksi. Kurssien sisällöllisessä suunnittelussa (esim. HOPS) sinun kannattaa kääntyä oman tiedekuntasi ohjaustahojen puoleen.

 

Ajanvaraus tapahtuu sähköpostitse (opintopsykologi@lut.fi). Kirjoita viestiin yhteystietosi (sähköposti ja puhelinnumero), toivomus tapaamisajasta ja mahdollisesti lyhyt kuvaus tilanteestasi. Mainitse myös, jos tilanteesi on erityisen kiireellinen. Vastaan sähköpostiisi mahdollisimman pian. Jos peruutat aikasi, ilmoitathan siitä esimerkiksi tekstiviestillä.Ajanvarauksen lisäksi tiistaisin klo 12-13 on päivystys, johon voit tulla ilman ajanvarausta. Päivystykseen voi myös soittaa. Huomaathan, että päivystykseen voi tulla useampia opiskelijoita, jolloin aika jaetaan osallistujien kesken.

 

Opintopsykologin yhteystiedot:

 

Anne savolainen, opintopsykologi

Vastaanottotila: 7642

opintopsykologi@lut.fi (käytä sähköpostia ajanvaraukseen)

0401433205 (kiireelliset asiat ja peruutukset)

 

 

Hyvinvointiviikot

Hyvinvointi viikko järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Toinen syksyllä ja toinen kevällä. Viikon tarkoituksena on piristää opiskelijoiden arkea ja antaa hyödyllistä tietoa hyvinvointiasioista. Hyvinvointiviikko koostuu päivällä järjestetyistä monipuolisista asialuennoista/keskustelutilaisuuksista ja virkistävästä iltaohjelmasta. Tavoitteena on tarjota jokaiselle jotakin.


LTKY on järjestänyt hyvinvointiviikon jo useana vuonna yhteistyössä mm LTY:n, YTHS:n sekä Lappeenrannan kaupungin kanssa.

Hyvinvointiviikolta on saanut ohjeita mm. opiskeluun, liikuntaan, hyvään uneen, stressinhallintaan, terveelliseen ravintoon, lopputyöahdistukseen, hammashuoltoon ja kulttuurishokkiin. Myös alkoholista ja seksistä on luennoitu.

Hyvinvointiviikkoa 2013 aloitetaan suunnittelemaan jo hyvissä ajoin keväällä.
Kaikki palaute ja ideat otetaan vastaan. Laita vaikka mailia osoitteeseen: sopo@ltky.fi.

 

Apua henkiseen pahoinvointiin

Mikäli sinulla on paha olla, eikä kukaan kuuntele, voit kääntyä virtuaaliolkapään puoleen opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseen keskittyneen Nyyti Ry:n sivuilla: virtuaaliolkapää

Mikäli huomaat sinun itsesi, läheisesi, asuinkaverisi tai jonkun muun, jonka tiedät eristäytyneen tai jääneen yksin huolestuttavissa määrin, voit ottaa yhteyttä YTHS:öön. Terveydenhoitajan kautta pystytään ammattiapua tarvitseva ohjaamaan mielenterveyspalveluihin.

Yliopistolla toimii myös yliopistopastori Sakari Kiiskinen, jonka kanssa voi keskustella asioista. Yliopistopastorille voit soittaa numeroon 040 590 6013, jos et tavoita heti, voit jättää soittopyynnön. Sähköpostitse voi ottaa häneen yhteyttä osoitteella sakari.kiiskinen@evl.fi .

 

Ruokailu

Opiskelijaruoka koostuu täyspainoisesta lämpimästä ateriasta, leivästä ja juomasta. Yliopiston alueella on kolme ruokalaa, jotka tarjoavat Kelan tukemaa opiskelijaruokaa. Yliopistolla on Sodexhon ruokala. Opiskelijoiden omistama Aalef-yhtiö pitää ruokaloita ylioppilastalolla ja Teknologiakeskus Kareltekissa (Kurniekka).