In English

Tapahtumakalenteri

<<  
  >>
  Ma Ti Ke To Pe La Su
14
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
15
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
16
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
17
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
18
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 

SaLUT - Saimaan korkeakoululiikunta

Edunvalvonta

Edunvalvontatyö koostuu suurilta osin vaikuttamisesta ja yhteydenpidosta paikallisesti sekä valtakunnallisesti. Tärkeiden kontaktien luominen sekä ylläpito ylioppilasliikkeen, yliopiston, elinkeinoelämän sekä päättäjien taholle on tärkeä osa ylioppilaskunnan korkeakoulupoliittisen sektorin edunvalvontatoimintaa.

Edunvalvontatoiminta on ylioppilaskunnan ydintoimintaa. Ylioppilaskunnan tulee toimia jäsenistönsä yhteiskunnallisten, sosiaalisten, henkisten ja opiskeluihin liittyvien asioiden edistämiseksi. Ylioppilaskunnan henkilötyövuosista suuri osa käytetään juuri näiden pyrkimysten täyttämiseksi. Ylioppilaskunta tapaa säännöllisesti yliopistoa ja muita sidosryhmiä nämä tavoitteet saavuttaakseen.

Edunvalvontatoimikunta toimii kiltojen ja ylioppilaskunnan välisenä keskustelufoorumina ja yhteistyöelimenä. Edunvalvontatoimikunta koostuu kiltojen nimeämistä edustajista,  useimmiten opintovastaavista, sekä ylioppilaskunnan koulutus- ja sosiaalipoliittisten sektoreiden edustajista. Edunvalvontatoimikunta toimii ylioppilaskunnan suuntaan kaikupohjana jäsenistöltä, ja siellä keskustellaan ajankohtaisista asioista sekä kehitetään uusia ideoita ja toimintamalleja. Edunvalvontatoimikunnan tarkoitus on myös parantaa tiedonkulkua ylioppilaskunnan ja kiltojen välillä ja lisätä vaikuttamismahdollisuuksia yliopistolla.

Yhteistyötahoja

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry on Suomen suurin opiskelijajärjestö edustaen 135 000 perus- ja jatkotutkinto-opiskelijaa. SYL on rekisteröity yhdistys, jonka jäseninä ovat Suomen kaikki ylioppilaskunnat. SYL valvoo opiskelijan etua valtakunnallisella tasolla opiskelijaa koskevissa asioissa. SYL:n yhteistyötahoja ovat jäsenjärjestöt, poliittiset ja muut opiskelijajärjestöt, yliopistot ja niiden rehtorit, opetusministeriö, ympäristöministeriö, eduskunta ja erilaiset kansalaisjärjestöt. SYL:n ydinosaamisalueita ovat koulutuspolitiikka, sosiaalipolitiikka ja kansainväliset asiat. SYL:ssä päättävät jäsenjärjestöjen valitsemat opiskelijat vuosittaisessa sääntömääräisessä liittokokouksessa.
SYL järjestää ylioppilaskunnille sektorikohtaisia tapaamisia neljästi vuodessa. Tapaamisissa keskustellaan ajankohtaisista asioista ja muodostetaan opiskelijoiden kantoja esillä oleviin asioihin.

Periferiayhteistyö
Periferiaylioppilaskuntiin kuuluvat ylioppilaskunnat Lappeenrannasta, Joensuusta, Kuopiosta, Oulusta, Lapista, Vaasasta ja Jyväskylästä. Epävirallinen yhteistyö on alkanut 90-luvulla sen seurauksena, että maakuntien ylioppilaskuntien ongelmat ovat melko samankaltaisia. Periferia-tapaamisia järjestetään kolmesti vuodessa ja niissä keskustellaan mm. yhteisistä edunvalvonta-asioista.

Teekkari- ja Kylteriyhteistyö
Periferiaylioppilaskuntien lisäksi tiivistä yhteistyötä tehdään myös teekkari- ja kylteriylioppilaskuntien kanssa, koska saman koulutusalan kesken on hyvä keskustella valtakunnallisella tasolla koulutusalaa koskevista asioista. Teekkareiden kesken järjestetään mm. teekkari-kopo-kv -tapaamisia.

Tekniikan akateemisten liitto (TEK) on noin 72.000 jäsenellään Suomen suurin diplomi-insinöörien ja arkkitehtien järjestö. Liiton piiriin kuuluu lisäksi merkittävä määrä fyysikkoja, matemaatikkoja ja muita korkeakoulututkinnon suorittaneita. TEK neuvottelee ja solmii sopimuksia jäsentensä palkkauksesta ja palvelussuhteen ehdoista teollisuudessa ja palvelusektoreilla. Lisäksi TEK valvoo jäsenistönsä etuja mm. vero-, asunto-, sosiaali- ja työllisyyspolitiikassa sekä vaikuttaa maamme teknologia- ja koulutuspolitiikkaan.

Suomen ekonomiliitto- Finlands Ekonomförbund - SEFE ry on ekonomien ja ekonomiksi opiskelevien etujärjestö ja palveluorganisaatio, joka tuo jäsentensä ulottuville monipuolisia etuja ja palveluja. SEFE tarjoaa työelämässä tarvittavaa tietoa ja neuvontaa, sekä tulo-, työmarkkina- ja koulutuspoliittista edunvalvontaa niin työntekijöille kuin työnantajillekin. Yhdessä jäsenyhdistysten ja keskusjärjestö AKAVAn kanssa SEFE toimii jäsentensä aktiivisena edunvalvojana.